Wie zijn wij

Welkom op de website van Proef en Geniet, mijn naam is Marco Jacobs, de oprichter achter het idee om wijnproeverijen te gaan organiseren op locatie.

Mijn belangstelling voor wijn is ruim 25 jaar geleden begonnen tijdens een wijnproeverij, al snel begon ik mijn kennis in wijn te vergroten door het lezen van wijnliteratuur en door het proeven van zo divers mogelijke wijnen uit elk deel ter wereld.

PageToen mijn interesse in wijn groter en serieuzer werd besloot ik de wijncursus van de Stichting Vakcentrale Horeca te volgen, na het behalen van het wijncertificaat heb ik mij aangemeld bij de Wijnacademie voor de opleiding tot vinoloog.

De opleiding tot vinoloog van de Wijnacademie behoort in Nederland tot de één na hoogste wijnopleiding die er is, deze cursus bestaat uit een praktische gedeelte waarbij er altijd blind werd geproefd en uit een theoretisch gedeelte waarbij telkens een wijnstreek en wijnland werd behandeld, alsmede samenstelling van de bodem, klimaat ed., het hoogtepunt was toch wel een studiereis naar de Bordeaux waarbij diverse top chateaux werden bezocht.

De liefde en passie die ik voor wijnen heb en dit op een enthousiaste wijze door te geven aan anderen hebben mij tot het idee gebracht om wijnproeverijen te gaan organiseren, voor iedereen op elke gewenste locatie. De wijnen die ik laat proeven zijn allemaal afkomstig uit het wijnassortiment van Proef en Geniet.

Door het ruime aanbod van wijnen is het vaak niet eenvoudig een keuze te maken in welke wijn men lekker vindt, of soms wilt men eens gewoon verschillende wijnen naast elkaar drinken om het verschil te proeven, middels een wijnproeverij op maat kunt u kennis maken met een gevarieerd aanbod van wijnen om zodoende uw keuze te vereenvoudigen of om uw kennis te vergroten, de wijnen die ik laat proeven zullen regelmatig van samenstelling veranderen zodat ze perfect aansluiten aan het seizoen, daarnaast kunnen de gekozen wijnen ook deel uitmaken van een thema, denkt u bijvoorbeeld aan wijnen speciaal geschikt voor wild of voor tijdens de feestdagen, ook kunt u zelf aangeven welke soort wijnen u graag wilt uitproberen.

Kortom, wilt u uw gasten eens verrassen met een gezellige en boeiende wijnproeverij, informeer dan eens vrijblijvend naar de mogelijkheden, ik verheug me daarbij u te mogen ontmoeten.

Met vriendelijke groet,

Marco Jacobs

Vinoloog