I Muri Primitivo 2019

 I Muri 2019

De Primitivo druif wordt meestal in één adem genoemd met de Californische Zinfandel. Dna onderzoek heeft immers uitgewezen dat het om dezelfde druif gaat. De moederdruif is echter de Croatische Tribidrag (en niet de Plavic Mali zoals wel een beweerd wordt) . Het is sinds kort een erg geliefde en populaire druif geworden. Onze I Muri Primitivo is een uitstekend exemplarisch voorbeeld. Onze I Muri Primitivo van Vigneti del Salento komt uit de Puglia, een streek in de hak van Italië.

 
Lange tijd werd de Primitivo enkel gebruikt als smaak of kleurversterker aan andere, minder stevige, rode wijnen. De moderne technieken hebben enorm geholpen tot de beschaving van de Primitivo. De druif is bestand tegen de hoge temperaturen die in de Puglia voorkomen.  Thans brengt hij elegante, soepele en intens smakende wijnen voort van een aanbevelingswaardige kwaliteit.
 
Onze I Muri Primitivo is een mooie volle rode wijn voor een mooie prijs.  Kenmerken in de geur en smaak zijn vooral kersen, specerijen en chocolade met een bittertoetsje en heerlijk zachte tannines.  Aanbevolen wordt om deze wijnen jong te drinken.
De wijn laat zich makkelijk combineren met tal van (Italiaanse) gerechten. Aroma’s van donker fruit: rijpe bessen en bramen die ook in de smaak terugkomen. Heerlijk bij een pasta Arrabiata , geroosterd  vlees (lam en geit) , en harde kazen als Pecorino.
 
De producent Vigneti del Salento van wijnmaker Farnese is de veelbekroonde producent die garant staat voor hoge kwaliteit.

Kenmerken

Wijnen uit Itali
  • Land: Italië
  • Streek: Puglia
  • Primitivo
  • Soort: Rode wijn, vol en fruitig
  • Flesinhoud: 0,75 l
  • Jaar: 2019
€ 6,45 per fles
Aantal
terug