Caliterra reserva cabernet sauvignon 2018

Caliterra reserva 2018

Vina Caliterra ligt in een stille uithoek van de zona Valle de Colchagua, in het zuiden van subregio Valle del Rapel (Valle Central) in Chili. Caliterra staat voor een Chileens Amerikaanse samenwerking tussen de families Chadwick en Mondavi (Robert Mondavi Winery). Het bedrijf maakt voortreffelijke wijnen, die worden gekenmerkt door het typische Chileense gulle fruitkarakter, Caliterra werd opgericht in 1989 door Eduardo Chadwick, tevens eigenaar van Vina Errazuriz, en de Amerikaan Huneeus, eigenaar van Franciscan in Californië.

De naam Caliterra komt van La Calidad de la Tierra oftewel de kwaliteit van de aarde. In 1991 ging het bedrijf geheel over in de handen van Eduardo Chadwick. In 1995 werd besloten dat Robert Mondavi de helft van de aandelen in Caliterra zou overnemen, zodat de Chileens Amerikaanse connectie weer in ere werd hersteld.

Deze caliterra reserva is gemaakt van 92% cabernet sauvignon aangevuld met 5 % syrah en 3 % malbec en heeft een houtrijping op eiken vaten ondergaan van 8 maanden, de wijn is dieprood en vol van kleur. Frisse en complexe aroma's van zwarte bessen, pruimen en kersen, met toetsten van cassis, munt en toast. Soepele wijn met zachte, rijpe, fluwelige tannines De frambozen en chocoladetonen zetten voort in de afdronk die goed is van structuur met veel lengte en een krachtige intensiteit. Drink deze wijn op circa 16 - 18 °C

Kenmerken

Wijnen uit Chili
  • Land: Chili
  • Streek: Colchagua Valley
  • cabernet sauvignon
  • Soort: Rode wijn, stevig en krachtig
  • Flesinhoud: 0,75 l
  • Jaar: 2018
€ 7,49 per fles
Aantal
terug