Caliterra reserva chardonnay 2018

Caliterra reserva 2018

Vina Caliterra ligt in een stille uithoek van de zona Valle de Colchagua, in het zuiden van subregio Valle del Rapel (Valle Central) in Chili. Caliterra staat voor een Chileens Amerikaanse samenwerking tussen de families Chadwick en Mondavi (Robert Mondavi Winery). Het bedrijf maakt voortreffelijke wijnen, die worden gekenmerkt door het typische Chileense gulle fruitkarakter.Caliterra werd opgericht in 1989 door Eduardo Chadwick, tevens eigenaar van Vina Errazuriz, en de Amerikaan Huneeus, eigenaar van Franciscan in Californië.

De naam Caliterra komt van  'La Calidad de la Tierra' oftewel de kwaliteit van de aarde. In 1991 ging het bedrijf geheel over in de handen van Eduardo Chadwick. In 1995 werd besloten dat Robert Mondavi de helft van de aandelen in Caliterra zou overnemen, zodat de Chileens Amerikaanse connectie weer in ere werd hersteld.

Ondanks dat de naam zou suggereren heeft deze wijn slechts een korte houtrijping ondergaan om zo zijn frisse fruitigheid te behouden in plaats van een overheersend eik. Deze wijn is strogeel van kleur. rijk en rijp, tropisch fruit met fraaie citrustonen. Vanille en een lichte kruidigheid. Vol en rond in de smaak, met veel fruit en uitgebalanceerde tannines. Lange, krachtige en intense afdronk. Deze wijn komt het best tot zijn recht op een temperatuur van 10 - 12 ° C, een lekkere wijn voorbij visgerechten maar zeker om zo maar van te genieten.

Kenmerken

Wijnen uit Chili
  • Land: Chili
  • Streek: Colchagua Valley
  • chardonnay
  • Soort: Witte wijn, vol en complex
  • Flesinhoud: 0,75 l
  • Jaar: 2018
€ 7,49 per fles
Aantal
terug