Caliterra reserva sauvignon blanc 2019

Caliterra reserva 2019

Vina Caliterra ligt in een stille uithoek van de zona Valle de Colchagua, in het zuiden van subregio Valle del Rapel (Valle Central) in Chili. Caliterra staat voor een Chileens Amerikaanse samenwerking tussen de families Chadwick en Mondavi (Robert Mondavi Winery). Het bedrijf maakt voortreffelijke wijnen, die worden gekenmerkt door het typische Chileense gulle fruitkarakter.Caliterra werd opgericht in 1989 door Eduardo Chadwick, tevens eigenaar van Vina Errazuriz, en de Amerikaan Huneeus, eigenaar van Franciscan in Californië.

De naam Caliterra komt van La Calidad de la Tierra oftewel de kwaliteit van de aarde. In 1991 ging het bedrijf geheel over in de handen van Eduardo Chadwick. In 1995 werd besloten dat Robert Mondavi de helft van de aandelen in Caliterra zou overnemen, zodat de Chileens Amerikaanse connectie weer in ere werd hersteld.

Mooie lichtgele kleur met een zweem van groen. Intense aroma's van tropisch fruit met vooral passievrucht en ananas, en tonen van witte perzik, citroen en kruiden. Licht mineraal. Zacht, rond en vol van smaak. Veel lengte en complexiteit, breed, met een fraaie balans. In tegenstelling tot de chardonnay heeft deze wijn helemaal geen houtrijping ondergaan en heeft daarmee zijn zeer frisse smaak met goed uitgebalanceerde zuren behouden, drink deze wijn goed gekoeld op circa 8 - 10 °C, een heerlijke aperitief wijn.

Kenmerken

Wijnen uit Chili
  • Land: Chili
  • Streek: Colchagua Valley
  • sauvignon blanc
  • Soort: Witte wijn, fris en fruitig
  • Flesinhoud: 0,75 l
  • Jaar: 2019
€ 7,49 per fles
Aantal
terug