Wijnen uit Duitsland

Wijnen uit Zuid-Afrika

De wijnbouw in Duitsland is naar grootte de vierde van wijnproducerende landen in Europa. Ondanks haar noordelijke ligging. Zowel in kwantiteit als kwaliteit heeft dit land een gedegen wijneconomie. Van de jaarproductie wordt gemiddeld 20% geëxporteerd.

Duitsland kent 13 wijnbouwgebieden. Deze liggen allemaal in het zuidwesten en westen van Duitsland op Saale-Unstrut en Sachsen na. Zes van de wijnbouwgebieden liggen in de deelstaat Rheinland-Pfalz.Jaarlijks wordt er een wijnkoningin gekozen om de consument over de wijn uit de 13 wijnbouwgebieden te informeren.

Duitse wijnbouwers proberen een harmonie te vinden tussen zuur en zoet in hun wijnen. Door de tamelijk noordelijke ligging, rijpen de druiven traag en wordt er dikwijls laat geoogst. Duitsland is één van de meest noordelijk gelegen wijnbouwlanden, tot 51° NB. De wijngaarden bevinden zich in het zuidelijk deel van het land, vaak aangelegd op steile berghellingen langs de rivieren. In de Moezelstreek soms met een hellingsgraad van 70°.

gratis bezorgd vanaf 12 flessen !