Gebruder Steffen Trittenheimer Apotheke auslese 2016

Gebruder Steffen  2016

Weinhaus Gebr. Steffen werd in 1794 opgericht door de 'Steffen Schmitt' familie in Trittenheim, een dorpje in de Moezel valley, één van de beroemdste wijnbouwgebieden in Europa. Na 1945 is er hard gewerkt door de broers Johann en Peter Steffen om het bedrijf uit te breiden. Hun visie op het gebied van constante kwaliteitsverbetering was een belangrijke factor hierin. Met meer dan 200 jaar ervaring is dit familiebedrijf heden ten dage wereldwijd een gevestigde naam op het gebied van wijn en botteling.

 

Vandaag de dag wordt dit bedrijf zeer succesvol geleid door Hans Steffen en zijn zoon Roman Steffen. Hun vooruitziende blik en expertise stelde hen in staat een succesvol bedrijf te creëren met een zeer hoge standaard voor kwaliteit en hygiëne.

 

Trittenheimer Apotheke, Eén van de absolute topterroirs aan de Moezel waar Steffen in het bezit is van een aantal hectares op de Steillagen, waar de steilste stukken van de berg een percentage hebben van 70%. De leisteen wordt er in de hoogzomer erg warm op de hellingen. Deze hitte wordt ‘s nachts teruggegeven aan de wijngaard. De onrijpe druiven worden handmatig uit de druiventrossen verwijderd. De gemiddelde rijpheid van de druiven ligt hierbij hoger dan bij de Spätlese.

 

De wijnen van Steffen zijn zeer aromatisch met veelzijdige fruitnuances en bijzonder mineraal. Deze Auslese heeft een lichtgele kleur met groene reflecties. In de neus komen fruitige en bloemige aroma’s naar voren met minerale hints. In de mond is deze wijn evenwichtig, levendig en verfrissend. De mineraliteit blijft op de achtergrond aanwezig

 

Kenmerken

Wijnen uit Duitsland
  • Land: Duitsland
  • Streek: Moezel
  • Trittenheimer Apotheke auslese
  • Soort:
  • Flesinhoud: 0,75 l
  • Jaar: 2016
€ 7,49 per fles
Aantal
terug