Gran Domini reserva 2012

Gran Domini 2012

Spanje's bekendste rode wijn is Rioja. Hij komt uit een gebied langs de rivier de Ebro met een voor Spanje unieke traditie. Belangrijkste druivensoort is de tempranillo. Aanvulling komt van soorten als garnacha en mazuelo. Rode Rioja's kunnen uitstekend op hout rijpen en al decennia lang gebeurt dat in vaten van Amerikaans eikenhout, die de wijn een onmiskenbaar aroma meegaven. 

 
Sinds kort zijn er steeds meer producenten die voor een wat fruitigere stijl met minder hout kiezen. Ook Bodegas LAN volgt deze strategie. Deze internationaal zeer gerenommeerde Bodega produceert namelijk de Gran Dominio wijnen op modernere wijze. De druiven hiervoor koopt men bij andere producenten en de specialisten bij LAN zijn vervolgens verantwoordelijk voor de productie van deze wijnen.
 
De Reserva wordt gemaakt van hoofdzakelijk Tempranillo, aangevuld met een klein beetje Garnacha en Mazuelo. De wijn rijpt 6 maanden op Amerikaans, 6 maanden op Frans eiken en vervolgens nog 18 maanden op fles, voordat de wijn verkocht wordt.Een mooie Reserva, kersenrood van kleur met een vleug van oranje bruin. Zacht geurend naar vanille en rijp rood fruit. De smaak is verrassend fluwelig met veel fruit, cassis, bramen en vanille. De afdronk is lang en mooi in balans. Een wijn die je drinkt bij de maaltijd met een mooi stuk gebraden of gegrild rundvlees.

 

Kenmerken

Wijnen uit Spanje
  • Land: Spanje
  • Streek: Rioja
  • reserva
  • Soort: Rode wijn, stevig en krachtig
  • Flesinhoud: 0,75 l
  • Jaar: 2012
€ 9,99 per fles
Aantal
terug