Jean Bousquet cabernet sauvignon 2020

Jean Bousquet 2020

Jean Bousquet groeide op in een wijnfamilie bij Carcassonne in Frankrijk. Toen hij 48 was, zocht hij in de Nieuwe Wereld een plek om een nieuw wijnbedrijf te beginnen. Het werd uiteindelijk de Uco Valley, 70 kmten zuiden van Mendoza bij het plaatsje Tupungato. De ligging op 1200 meter dicht bij de Andes en de arme, zandachtige bodem met kiezels was volgens hem de ideale terroir voor kwaliteitswijnen. Het bleek een gouden greep.

In 1997 was de Uco Valley een dorre vlakte aan de voet van de Andes. Jean Bousquet en enkele pioniers zagen hier de mogelijkheden voor wijnbouw. Het relatief, koele klimaat, de lage regenval en hoge aantal zonne uren zijn ideaal voor de cultivatie van wijndruiven.

Jean Bousquet is een hardwerkende Fransman die zijn stek in de Tupungato heeft gevonden. De stijl van Bousquet wordt gekenmerkt door de expressie van de terroir met oog voor finesse en elegantie.

Dieppaars van kleur met een intense neus van rood fruit. De smaak is gestructureerd en elegant met een herkenbare mineraliteit en mooi rood fruit. Een lange ­finish met zachte tannines in de afdronk dankzij de opvoeding op Amerikaanse eiken houten vaten van 6 maanden, drink deze wijn tussen de 16 en 18 °C, een ideale begeleider van pasta’s en rood vlees

Kenmerken

Wijnen uit Argentini
  • Land: Argentinië
  • Streek: Topungato Mendoza
  • cabernet sauvignon
  • Soort: Rode wijn, stevig en krachtig
  • Flesinhoud: 0,75 l
  • Jaar: 2020
€ 7,49 per fles
Aantal
terug