Jean Bousquet malbec 2018

Jean Bousquet 2018

Jean Bousquet groeide op in een wijnfamilie bij Carcassonne in Frankrijk. Toen hij 48 was, zocht hij in de Nieuwe Wereld een plek om een nieuw wijnbedrijf te beginnen. Het werd uiteindelijk de Uco Valley, 70 km ten zuiden van Mendoza bij het plaatsje Tupungato. De ligging op 1200 meterdicht bij de Andes en de arme, zandachtige bodem met kiezels was volgens hem de ideale terroir voor kwaliteitswijnen. Het bleek een gouden greep.

In 1997 was de Uco Valley een dorre vlakte aan de voet van de Andes. Jean Bousquet en enkele pioniers zagen hier de mogelijkheden voor wijnbouw. Het relatief, koele klimaat, de lage regenval en het hoog aantal zonne uren zijn ideaal voor de cultivatie van wijndruiven. Jean Bousquet is een hardwerkende Fransman die zijn stek in de Tupungato heeft gevonden. De stijl van Bousquet wordt gekenmerkt door de expressie van de terroir met oog voor finesse en elegantie.

Violet van kleur, bijna zwart, typisch voor een Argentijnse malbec van topkwaliteit. In de neus vindt men, intense rijke aroma’s van zwart fruit en een hint van zwarte peper. Deze wijn beschikt over een uitstekende structuur en lengte. In de mond treft men zwarte bessen, pruimen en een hint van chocolade met een zachte en soepele finish dankzij de rijping van 6 maanden in Amerikaanse eiken houten vaten, drink deze wijn tussen de 16 - 18 °C, een ideale begeleider bij pasta’s, rood vlees en pittige harde kazen

Kenmerken

Wijnen uit Argentini
  • Land: Argentinië
  • Streek: Topungato Mendoza
  • malbec
  • Soort:
  • Flesinhoud: 0,75 l
  • Jaar: 2018
€ 7,49 per fles
Aantal
terug