Sivipa Peninsula de Setubal 2015

Sivipa 2015

Op het schiereiland van Setúbal (wijnstreek Península de Setúbal), onder Lissabon, worden zoete witte wijnen van de Moscatel (d'Alexandrië) en Moscatel Roxo gemaakt, volgens dezelfde methode als port. Na het toevoegen van alcohol aan de most, laat men de velletjes van de druiven trekken in de most, zodat de wijn de volledige aroma’s van de druif opneemt. De wijnen rijpen 0 tot meerdere jaren op vat (meestal oude Cognac of Armagnac vaten), alvorens te bottelen. De Moscatel gemaakt van de Moscatel Roxo krijgt in de loop der jaren een donkerbruine kleur en kan in sommige gevallen decennia (tot wel 70-80 jaar)op fust rijpen alvorens deze gebotteld wordt.

Na de traditionele vinificatie ondergaat de wijn maceratie op de lies gedurende de winter na de oogst, daarna volgt een opvoeding op oude Franse eikenhouten vaten gedurende 8 jaar. Goudgeel van kleur met intense aroma's van moscatel, noten, rozemarijn en honing. Zacht en zoet van smaak met frisse tonen van rozijnen, thee en sinaasappelbloesem en een lange afdronk. Heerlijk bij vette kazen of desserts.

Kenmerken

Wijnen uit Portugal
  • Land: Portugal
  • Streek: Moscatel de Setubal
  • Peninsula de Setubal
  • Soort:
  • Flesinhoud: 0,75 l
  • Jaar: 2015
€ 9,99 per fles
Aantal
terug