Thomas Hensel Weissburgungder / Chardonnay 2016

Thomas Hensel 2016

Thomas Hensel is een van de 20 Winzers van Bad Dürkheim. Zijn 17 ha grote wijngaard bevindt zich net naast het plaatselijke "vliegveld". Thomas is 35 jaar jong, ambitieus, energiek en moedig genoeg om vernieuwend te zijn. Langzaam, heel langzaam, winnen de goede Duitse wijnen in Nederland terrein. De Rieslings voorop, uiteraard, maar voorzichtig aan ook andere wijnen. Rode wijnen lopen daarin niet voorop, omdat maar weinig wijndrinkers Duitsland kennen als een land van goede rode wijnen.

Deze niet alledaagse combinatie van Chardonnay met de Weissburgunder (Pinot Blanc) zorgt voor een spannende Bourgondische drinkbelevenis. De druiventrossen worden vanaf de bloei tot aan de oogst voortdurend zorgvuldig geïnspecteerd waarbij overtollige en kwalitatief mindere vruchten worden verwijderd (groen oogsten) om zo een optimale kwaliteit druiven te kunnen oogsten. Het fruit wordt zo laat mogelijk geoogst (2e helft oktober) om te kunnen profiteren van een zo hoog mogelijk gehalte aan suikers en mineralen. Na de handmatige oogst en selectie worden de druiven van beide variëteiten ambachtelijk en afzonderlijk gevinifieerd om vervolgens als blend (cuvée) te worden gebotteld.

In uw glas ruikt u frisse, kruidige aroma's. Het rijpe fruit is perfect in balans met delicaat frisse zuurtjes en wordt gedragen door fijne mineralen. Dit staat garant voor veel drinkplezier met een bijzondere bekoring! Deze wijn is heerlijk als aperitief en laat zich bovendien goed combineren met groentegerechten, vis en romige zachte kaassoorten.

Kenmerken

Wijnen uit Duitsland
  • Land: Duitsland
  • Streek: Pfalz
  • Weissburgungder / Chardonnay
  • Soort: Witte wijn, vol en complex
  • Flesinhoud: 0,75 l
  • Jaar: 2016
€ 11,99 per fles
Aantal
terug