Wijnen uit USA

Wijnen uit Zuid-Afrika

Hoewel de druivenstok al begin 17e eeuw door Captain John Smith hier werd aangetroffen, is de wijnbouw pas eind 18e eeuw in ontwikkeling gekomen. De inheemse druivenrassen leverde slechte wijn op. Na veel experimenteren met Europese druivenrassen, en om te komen tot goede hybride-varianten, is het uiteindelijk toch gelukt fatsoenlijke wijn te maken. De toen belangrijkste ontwikkelde hybride variëteiten zijn Catawba en Concord. Makkelijk ging dit niet. Na invoering van Europese druivenstokken gingen deze allemaal dood. De oorzaak was de druifluis Phylloxera waar alleen de inheemse druivenstokken resistent voor waren.
De eerste wijngaarden van de Verenigde Staten werden in het oosten en het Finger Lake-district aangelegd. Californische wijnbouw gebieden zijn Sonoma Valley, Noord-Sonoma, Mendocino en Lake County, Carneros, Napa Valley, San Francisco Bay, South Central Coast en Central Valley
Het noordwesten maakt ook goede wijn in de staten Washington en Oregon. New Mexico en Texas in het zuiden hebben ook al belangrijke wijngaarden. In het oosten van de VS wordt vooral in de staat New York, met name het Finger Lake-district, wijn verbouwd. De jaarproductie van het land is ongeveer 20 miljoen hectoliter. Hiervan komt 90% uit de staat Californië.

gratis bezorgd vanaf 12 flessen !