Vino Nobile di Montepulciano Gracciano della Seta 2016

Vino Nobile di Montepulciano 2016
De Della Seta Ferrari Corbelli familie is eigenaar van het landgoed vanaf medio 1900. De boerderij van ongeveer 70 hectare omringt Villa Svetoni en de prachtige Italiaanse tuin. Deze zijn gebouwd rond begin 1800. De wijngaarden zijn gelegen op lemige en kleiige bodem op de Gracciano heuvels, historische cru van Montepulciano. Het landgoed is ook een historische entiteit in Montepulciano: de Vino Nobile di Montepulciano van Cantine Svetoni (nu Tenuta di Gracciano della Seta) won een prijs op de internationale beurs van Turijn in 1964 en een aantal flessen van deze zeer oude wijnen worden nog steeds bewaard in de kelders van het landgoed.
Het beheer van het landgoed is gericht op verbetering van de kwaliteit van jaar tot jaar, door middel van drastische verlaging van de minimumopbrengst (momenteel slechts 30/35 hl / ha). 
 
De druivensoorten zijn de klassieke van Vino Nobile met een sterk overwicht van Prugnolo Gentile (een kloon van Sangiovese) en een kleine hoeveelheid Canaiolo, Mammolo en Merlot. 
 
Deze wijn heeft een frisse robijnrode kleur. In de neus een elegante eenvoud aan aroma’s van violet, kers en rode bessen. Op het smaakpalet hints van rozemarijn, aarde, leer en tabak. Deze wijn heeft een medium body, een hoge zuurgraad en een stevig gestructureerde kern.

Kenmerken

Wijnen uit Itali
  • Land: Italië
  • Streek: Toscane
  • Gracciano della Seta
  • Soort:
  • Flesinhoud: 0,75 l
  • Jaar: 2016
€ 12,95 per fles
Aantal
terug