Wendelin Blaufrankisch klassik 2012

Wendelin 2012

deze wijn gaat uit ons assortiment, informeer naar de actuele voorraad alvorens u besteld

De wijngaarden van de familie Wendelin bevinden zich in Burgenland, vlakbij de Neusiedlersee in het plaatsje Gols. Dit is niet ver ten zuid oosten van de Oostenrijkse hoofdstad Wenen en de grens met Hongarije. Het is het zonnigste deel van Oostenrijk en de wijngaarden van de familie Wendelin liggen temidden van diverse 'Cru' wijngaarden, waarvan ze zelf ook enkele delen bezitten. 

Het bedrijf is al enige generaties lang familiebezit en alle activiteiten van de wijnbouw tot de verkoop worden door de familie zelf gedaan. Andreas Wendelin is een van de enthousiaste, jonge wijnboeren die de Oostenrijkse wijnbouw weer op de kaart hebben weten te krijgen na vele magere jaren. Deze wijnboeren richten zich vooral op het produceren van kwalitatief hoogwaardige wijnen en de resultaten zijn verbluffend goed.
 
Blaufrankisch is een van de belangrijkste 'eigen' druiven van Oostenrijk. In aanplant oppervlak is het de tweede blauwe druif, na de zweigelt. In kwalitatief opzicht is de blaufrônkisch zeker niet minder interessant. Het is een druif het vooral goed doet in de warmere delen van Oostenrijk, zoals Burgenland en Mittelburgenland, vanwege zijn late rijping. Deze Classic van Wendelin is helemaal op het fruit gemaakt, geen rijping op eiken dus. Je proeft heerlijk zwart fruit, kersen en bessen, stevigheid, en een fijne kruidigheid. 
Een heerlijke wijn, delicaat, romig en smaakvol.
 

Kenmerken

Wijnen uit Oostenrijk
  • Land: Oostenrijk
  • Streek: Burgenland
  • Blaufrankisch klassik
  • Soort: Rode wijn, vol en fruitig
  • Flesinhoud: 0,75 l
  • Jaar: 2012
€ 8,99 per fles
Aantal
terug