Wendelin Zweigelt Klassiek 2012

Wendelin 2012

deze wijn gaat uit ons assortiment, informeer naar de actuele voorraad alvorens u besteld

De wijngaarden van de familie Wendelin bevinden zich in Burgenland, vlakbij de Neusiedlersee in het plaatsje Gols. Dit is niet ver ten zuid oosten van de Oostenrijkse hoofdstad Wenen en de grens met Hongarije. Het is het zonnigste deel van Oostenrijk en de wijngaarden van de familie Wendelin liggen temidden van diverse 'Cru' wijngaarden, waarvan ze zelf ook enkele delen bezitten. 

Het bedrijf is al enige generaties lang familiebezit en alle activiteiten van de wijnbouw tot de verkoop worden door de familie zelf gedaan.Andreas Wendelin is een van de enthousiaste, jonge wijnboeren die de Oostenrijkse wijnbouw weer op de kaart hebben weten te krijgen na vele magere jaren. Deze wijnboeren richten zich vooral op het produceren van kwalitatief hoogwaardige wijnen en de resultaten zijn verbluffend goed.
 
De Blauer Zweigelt is de meest voorkomende blauwe druivensoort in Oostenrijk (8%). Deze druif werd in 1922 ontwikkeld door de Oostenrijkse geleerde dr. Zweigelt door het kruisen van de St. Laurent en de Blaufrankisch druif. 
Een heldere robijnrode kleur. Een elegant, karakteristiek kersen bouquet, spoor van zwarte bessen, zoethout en amandel. Soepele, milde tannines. Zeer mooi glas wijn, niet al te zwaar en erg lekker bij een mals stukje vlees.

Kenmerken

Wijnen uit Oostenrijk
  • Land: Oostenrijk
  • Streek: Burgenland
  • Zweigelt Klassiek
  • Soort: Rode wijn, vol en fruitig
  • Flesinhoud: 0,75 l
  • Jaar: 2012
€ 8,99 per fles
Aantal
terug